Nieuws

Bosz bevestigt transfer en kijkt terug op trainingskamp: 'Zetten goede stappen'

Bosz bevestigt transfer en kijkt terug op trainingskamp: 'Zetten goede stappen'

22-07-2023 22:56

Peter Bosz heeft de aanstaande transfer van Timo Baumgartl bevestigt. De trainer van PSV zag zijn ploeg zaterdag goed voor de dag komen, maar is nog niet over alles tevreden.

Bosz gaf in de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen FC Ausgburg de kans aan Emmanuel van de Blaak. De Nederlandse jeugdspeler kreeg de kans aangezien Baumgartl aan de vooravond van een vertrek staat. "Hij staat op het punt om naar Schalke 04 te vertrekken", bevestigt de trainer het nieuws tegenover het Eindhovens Dagblad. In 2019 betaalde PSV nog twaalf miljoen euro voor de Duitser en het is nog onduidelijk of de Eindhovenaren nog wat van dat geld terug gaan zien.

Na afloop van de wedstrijd wilde Bosz liever niet ingaan op individuele spelers, maar het optreden van Isaac Babadi stemde de trainer tevreden. "Hij krijgt nu de mogelijkheid om zich te laten zien." Over het algemeen was de trainer positief gestemd. "Ik zie ook dat we goede stappen zetten in de speelwijze en conditioneel vooruit gaan. Dat zijn dingen waarover ik tevreden ben. Vandaag vond ik vooral dat het eerste team bij het zetten van druk de goede beslissingen nam en soms toonde hoe we willen spelen."