Nieuws

Waarom speelt Karim Benzema elke wedstrijd met tape om zijn rechterhand?

Waarom speelt Karim Benzema elke wedstrijd met tape om zijn rechterhand?

21-07-2023 16:37

Karim Benzema zal door zijn transfer naar Al Ittihad enigszins uit het zicht van de Europese voetbalkijker verdwijnen, maar toch altijd zou die ene vraag om zijn persoon kunnen blijven bestaan: Waarom speelt de spits met een bandage om zijn hand? VoetbalNieuws geeft hier antwoord op.

Benzema speelt niet zijn hele carrière al met tape om zijn rechterhand. Het begon voor de Fransman allemaal in 2019. Tijdens een wedstrijd van Real Madrid tegen Real Betis kwam hij ongelukkig in botsing met voormalig FC Barcelona-verdediger Marc Bartra. In dat duel brak Benzema zijn pink.

Waarom speelt Karim Benzema elke wedstrijd met tape om zijn rechterhand?
Benzema enkele jaren later na het voorval opnieuw in duel met Betis-verdediger Bartra

Na deze opgelopen blessure kwam Benzema voor een belangrijke keuze te staan. Óf hij onderging een operatie waardoor hij twee maanden moest revalideren, óf hij kon ervoor kiezen om een bandage te dragen op het veld. De spits koos uiteindelijk voor het tweede zodat hij geen wedstrijd van Real Madrid zou missen.

Benzema bleef de operatie maar opschuiven en in 2020 volgde een nieuwe klap op zijn hand. Dat zorgde ervoor dat de Fransman ervoor heeft gekozen om er maar standaard mee te spelen. Dat is een goede keuze gebleken, want sinds dat de tape om zijn hand heeft is hij voetballend alleen maar beter geworden. Tussen het één en het ander zit natuurlijk geen causaal verband, maar dat we Benzema nu alleen nog maar kunnen projecteren met de bandage om zijn rechter hand is een feit.