Nieuws

Wie is Keisuke Goto, de lange Japanse spits op de radar van Ajax en Feyenoord?

Wie is Keisuke Goto, de lange Japanse spits op de radar van Ajax en Feyenoord?

18-07-2023 12:10 Laatste update: 12:12

Ajax en Feyenoord zouden belangstelling hebben getoond voor Keisuke Goto. Wie is deze lange spits, die met zijn achttien jaar de Japanse J-League aan flarden schiet? VoetbalNieuws zocht het uit. 

Keisuke Goto werd op 3 juni 2005 geboren in Shizuoka in Japan. De spits begon zijn carrière bij Jubilo Iwata en is daar nog altijd actief. De 1.91 meter lange spits mocht op 20 juli 2022 zijn professionele debuut maken voor de club in de vierde ronde van de Emperor's Cup, tegen Tokyo Verdy. In februari van dit jaar mocht de spits zich melden bij de hoofdmacht van Jubilo Iwata. Op 18 februari, tijdens zijn debuut, scoorde de spits tweemaal tegen Fagiano Okayama. 

De Engelse pers meldde medio juli dat onder meer Ajax en Feyenoord geïnteresseerd zijn in de speler, die inmiddels vijf keer heeft gescoord in de Japanse competitie. De lange Goto wordt speltechnisch vergeleken met Harry Kane. Goto ligt tot 2027 onder contract in Japan en zou gezien zijn leeftijd flink wat moeten kosten. Desondanks kent de speler een marktwaarde van 'slechts' een kwart miljoen euro. 

Goto is kopsterk, is moeilijk van de bal te houden en kiest goed positie in het strafschopgebied. Ook is de speler niet bang met beide benen te schieten. Na twintig wedstrijden staat de teller op vijf treffers.