Transfernieuws

'Van Hecke blijft bij Brighton: succesvolle clash met Haaland was doorslaggevend'

'Van Hecke blijft bij Brighton: succesvolle clash met Haaland was doorslaggevend'

04-07-2023 12:07

Jan Paul van Hecke staat op het punt zijn contract bij te verlengen. De speler heeft het vertrouwen van manager Roberto De Zerbi gewonnen en krijgt een verbeterde deal bij de Premier League-club, meldt Voetbal International.

Zijn sterke prestaties in de laatste fase van het Premier League-seizoen en zijn succesvolle duels met Erling Haaland in de wedstrijd tegen Manchester City hebben De Zerbi overtuigd van Van Hecke's potentie. De succesvolle Italiaanse coach lobbyde hard binnen de club om verdediger langer aan zich te binden, met name met het oog op de deelname aan de Europa League.

Van Hecke leek eerder nog op weg naar de uitgang bij Brighton & Hove Albion. Ondanks weinig speeltijd, wekte de verdediger de interesse van clubs zoals AS Roma en Galatasaray. Feyenoord had ook interesse in het huren van de verdediger afgelopen winter, maar die poging mislukte na interventie van De Zerbi. Ook Luton Town probeerde de verdediger te kopen, maar Van Hecke ging daar niet op in.

De voormalig speler van NAC Breda, SC Heerenveen en Blackburn Rovers verlengde middels een optie in zijn contract de verbintenis al met een jaar. Nu zal Van Hecke binnenkort een nieuwe overeenkomst ondertekenen die hem tot medio 2025 aan de club verbindt.

De contractverlenging zorgt ervoor dat Van Hecke opnieuw komt samen te spelen met Bart Verbruggen, die onlangs overkwam van RSC Anderlecht. Brighton & Hove Albion is daarnaast nog niet klaar op de markt. De club zou namelijk ook nog de komst van Ajacieden Mohammed Kudus en Calvin Bassey overwegen.