Transfernieuws

'Ten Hag heeft toptransfer te pakken: United legt miljoenen neer voor Engelsman'

'Ten Hag heeft toptransfer te pakken: United legt miljoenen neer voor Engelsman'

29-06-2023 17:54 Laatste update: 17:57

Manchester United lijkt dan eindelijk beet te hebben. De club van Erik ten Hag heeft volgens The Athletic een akkoord bereikt met Chelsea over de transfer van Mason Mount.

Al langere tijd was de interesse van United in Mount duidelijk. De Engelsman mocht vertrekken in verband met de brede selectie van Chelsea en zijn gebrek aan speeltijd, maar de Londenaren zaten hoog in de boom. The Blues zette in op een bedrag rond de tachtig miljoen euro, maar nemen volgens de Engelse kwaliteitskrant genoegen met 63 miljoen euro en een bonus die kan oplopen tot ruim zes miljoen. De 24-jarige spelmaker lijkt daarmee zijn transfer naar de ploeg van Ten Hag te pakken te hebben.

Volgens The Athletic staat enkel het papierwerk de transfer naar united nog in de weg, maar is dat enkel nog een formaliteit. United en Mount waren er samen eerder al uit, waardoord de deal snel wereldkundig gemaakt kan worden. Op het middenvelder van United zal Mount moeten concurreren met Bruno Fernandes en Christian Eriksen om de 'nummer tien' positie.