Transfernieuws

'Transfersoap bij United: reservedoelman mag niet weg, gesprekken met Onana'

'Transfersoap bij United: reservedoelman mag niet weg, gesprekken met Onana'

29-06-2023 17:06 Laatste update: 17:41

Manchester United bevindt zich momenteel in een heuse transfersoap. Het contract van David de Gea loopt dit weekend af waardoor reservedoelman Tom Heaton geen transfer mag maken. Tegelijkertijd heeft de club de gesprekken met André Onana al opgestart.

David de Gea en United komen er samen maar niet uit. De Mancunians willen het contract van de Spanjaard enkel verlengen als de doelman akkoord gaat met een salarisverlaging. De Gea leek afgelopen week overstag te gaan, maar toen besloot United de stekker uit de deal te trekken.

Aangezien het contact van de doelman aankomend weekend officieel afloopt, meldt The Telegraph dat Tom Heaton, door de ogen van Erik ten Hag, vanaf nu de eerste doelman is. Heaton leek zelf aan te sturen op een vertrek en had een aanbieding van promovendus Luton Town op zak waar hij eerste doelman zou gaan worden. Ten Hag besloot een stokje voor de transfer te steken en vertelde Heaton dat hij door alle onduidelijkheid deze zomer niet mag vertrekken.

Fabrizio Romano meldt dat United ondertussen al meerdere gesprekken heeft gevoerd met Onana in verband met een overstap naar de Premier League. Ten Hag heeft de doelman waarmee hij al eerder samen werkte bij Ajax, hoog op zijn verlanglijstje staan. Internazionale zet in op een transfersom tussen de vijftig en 55 miljoen euro voor de Kameroener.