Exclusive

Moordende concurrentie voor Frenkie: het middenveld van Barça onder de loep

Moordende concurrentie voor Frenkie: het middenveld van Barça onder de loep

29-06-2023 15:00 Laatste update: 30-06-2023 07:30

Met de komst van Ilkay Gündogan en de vermeende interesse in Marcelo Brozovic en Marcel Sabitzer staat FC Barcelona voor ingrijpende wijzigingen op het middenveld. Ook heeft de club afscheid genomen van vaste basiskracht Sergio Busquets. Hoe ziet het Barcelona-middenveld er komend seizoen uit? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Gündogan komt transfervrij over

Tot nu toe heeft Barcelona alleen nog maar Ilkay Gündogan binnen als eerste officiële versterking op het middenveld. Hij komt transfervrij over van Manchester City, waar hij als aanvoerder een prominente rol speelde in de recente successen. Met zijn voetbalintelligentie en ervaring zal hij een sterke troef zijn voor het team van Xavi Hernández.

De mogelijke verkoop van De Jong

In het licht van de financiële problemen die rondom Barcelona hangen, lijkt het dat Frenkie de Jong op de lijst van mogelijke verkopen staat. Ondanks dat hij een belangrijke speler is voor Barça, zou een aantrekkelijk bod op hem geaccepteerd worden. Bovendien verhoogt de komst van Gündogan de concurrentie op het middenveld. Clubpresident Joan Laporta meent nog altijd dat De Jong niet te koop is.

Image from Gyazo

Zoektocht naar de vervanger van Busquets

Het middenveld van Barcelona zal er in het seizoen 2023-2024 anders uitzien zonder de aanwezigheid van de veteraan Sergio Busquets. Mogelijke vervangers zijn Martín Zubimendi en Joshua Kimmich. Hoewel Zubimendi de favoriet lijkt te zijn van Xavi, biedt Kimmich een mix van ervaring en kwaliteit die het gat van Busquets goed zal opvangen. Ook zou Barcelona Marcel Sabitzer van Bayern München overwegen. De middenvelder schijnt al aangeboden te zijn bij de Catalanen, maar het is nog de vraag of de club wil voldoen aan de vraagprijs van vijftien miljoen euro. Het drietal lijkt voor nu vooralsnog te duur voor Barcelona.

Image from Gyazo

Naast alle potentiële nieuwkomers staan middenvelders Pedri, Gavi, Sergio Roberto, Franck Kessié en, zoals genoemd, Frenkie de Jong ook nog op de loonlijst. Buiten de geruchten rondom De Jong en een mogelijk vertrek van Franck Kessié naar Saudi-Arabië, zijn er geen aanwijzingen dat deze spelers Camp Nou zullen verlaten. Vanwege de financiële onzekerheid in Barcelona is er echter geen duidelijke garantie.