Burgemeesters voetbalsteden bepleiten kabinet: 'Publiek moet weer welkom zijn'

Burgemeesters voetbalsteden bepleiten kabinet: 'Publiek moet weer welkom zijn'

21 januari - 21:00
Eredivisie 0 Reacties

Voetbalstadions moeten volgend weekend (vanaf 25 januari) weer geopend zijn tijdens wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Dat is de conclusie na een overleg van burgemeesters van voetbalsteden, schrijft het Algemeen Dagblad.

Op donderdag werd overleg gevoerd tussen de betrokkenen en kwam onder meer het voornemen langs om de stadions op 28 januari weer te openen. Dit plan is inmiddels achterhaald en er wordt door de burgemeesters gepleit dit te vervroegen naar 25 januari. Dit is ook de dag dat er een 'weegmoment' van het kabinet plaatsvindt, waarin eventuele versoepelingen worden aangebracht.

Paul Depla, de burgemeester van Breda, zegt dat 'het heel belangrijk is voor de clubs die het al twee jaar financieel heel moeilijk hebben. En voor de supporters, die zo lang niet naar het stadion konden, is dat tenminste zo belangrijk. Het blijft een rare situatie dat 'we' wel met zijn allen naar de IKEA kunnen, maar dat geplaceerd bezoek aan een stadion niet kan.'

Donderdag gaf Mark Rutte al aan dat er gekeken gaat worden naar de mogelijkheid om de stadions op 28 januari deels te openen. Wel werd er benadrukt dat het geen belofte is, maar een mogeljkheid.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie