Transfernieuws

Kogel door de kerk: Barça neemt Frenkie-concurrent transfervrij over van Man City

Kogel door de kerk: Barça neemt Frenkie-concurrent transfervrij over van Man City

26-06-2023 10:02 Laatste update: 29-06-2023 10:15

FC Barcelona heeft zich verzekerd van de komst van Ilkay Gündogan. De middenvelder komt transfervrij over van Manchester City en tekent een contract tot medio 2025, met de optie voor nog een jaar. 

De Catalanen zaten al geruime tijd achter Gündogan aan. Nu heeft Barcelona hem definitief binnen. De 32-jarige Duitse middenvelder kon ook verlengen bij Manchester City, maar zijn voorkeur ging uit naar een nieuw avontuur. Volgens Fabrizio Romano tekent Gündogan tot 2025 met een optie tot nog een extra jaar. In zijn contract staat daarnaast een afkoopclausule van vierhonderd miljoen euro. 

Gündogan kwam uiteindelijk zeven seizoenen uit voor The Citizens, die hem in 2016 transfervrij overnamen van Borussia Dortmund. De Duits international groeide in Engeland uit tot aanvoerder van het elftal van Pep Guardiola. Het afgelopen seizoen was met de winst van de FA Cup, de Champions League én de Premier League de absolute kroon op zijn succesvolle tijd bij City. In totaal won de spelverdeler vijf keer de landstitel. Hij speelde 304 officiële duels voor de club, waarin hij zestig keer scoorde veertig assists gaf.

Barcelona heeft zich met de komst van Gündogan verzekerd van de eerste zomerse versterking. Frenkie de Jong heeft er zodoende een concurrent bij. 

 💙❤ @IlkayGuendogan és CULER! pic.twitter.com/xkKP4xJO0T