Transfernieuws

'Feyenoord krijgt miljoenen voor naar City Football Group vertrokken talent'

'Feyenoord krijgt miljoenen voor naar City Football Group vertrokken talent'

16-06-2023 12:52

Feyenoord besloot deze week in te gaan op een aanbieding voor Dermane Karim, maar dat deed het niet zomaar. Volgens 1908 betaalt de City Football Group meer dan twee miljoen euro voor het Togolese talent.

Karim gold als één van de grootste talenten in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar tot een echte doorbraak kwam het niet. Van die situatie besloot City Football Group gebruik te maken: de holding heeft de speler overgenomen en gaat hem stallen bij Lommel SK, een sattelietclub uit België.

Karim ligt voor vijf seizoenen vast in België en Feyenoord houdt er een mooie zakcent aan over. Volgens het doorgaans betrouwbare 1908 ontvangen de Rotterdammers meer dan twee miljoen euro voor de speler die één keer officieel in actie kwam in de hoofdmacht. Met het vertrek van de Togolees verkoopt Feyenoord weer een Afrikaans talent voor meer dan een miljoen: afgelopen zomer vertrok Aliou Baldé al naar het Zwitserse Lusanna FC voor één miljoen.

Karim, die zijn debuut voor het nationale elftal van Togo al maakte, is dan wel een talent, maar Feyenoord heeft momenteel genoeg opties voor zijn positie. Mats Wieffer, Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt kunnen als controleur uit de voeten.