Nieuws

Super League-plannen vallen in duigen: Juve geeft op, Real en Barça blijven over

Super League-plannen vallen in duigen: Juve geeft op, Real en Barça blijven over

06-06-2023 21:35

Juventus heeft slecht nieuws voor Real Madrid en FC Barcelona. De Italiaanse club wil niet meer deelnemen aan de Super League en heeft dit laten weten aan de Spaanse clubs volgens het Spaanse persbureau EFE.  

Juventus liet later in een officiële reactie weten dat het allemaal nog niet definitief is, maar wel dichterbij komt. Spaanse media meldden dinsdag dat dreigementen van de UEFA de oorzaak zouden zijn, maar hier is volgens Juventus geen sprake van. De voetbalbond zou naar verluidt dreigen met uitsluiting van Europees voetbal wat tot vijf jaar zou kunnen duren, maar Juve stelt dat het besluit uit eigen initiatief tot stand is gekomen. De vertrokken voorzitter Andrea Agnelli was voorstander van de supercompetitie, maar zijn opvolger heeft hier naar verluidt niet dezelfde kijk op.

Het is nog onbekend hoe Barcelona en Real Madrid zullen reageren op het bericht van Juventus, dat in 2021 wel gecharmeerd was van het project. Engelse topclubs, zoals Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool en Tottenham Hotspur trokken zich eerder al terug, net als Atlético Madrid, AC Milan en Internazionale.