Nieuws

Wanneer werd Royal Antwerp FC voor het laatst kampioen van België?

Wanneer werd Royal Antwerp FC voor het laatst kampioen van België?

05-06-2023 07:28 Laatste update: 07:30

Royal Antwerp FC kroonde zich zondagavond tot kampioen van België. Toby Alderweireld maakte in de 94e minuut op prachtige wijze de beslissende goal in de kraker tegen KRC Genk, waardoor de ploeg van trainer Mark van Bommel kon triomferen. Wanneer werd Antwerp voor het laatst kampioen van België? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

Antwerp legde zondagavond voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis beslag op de landstitel. Onlangs konden Van Bommel en zijn mannen nog de beker van België omhoog houden, maar het behalen van een landskampioenschap was al weer een lange tijd geleden. In 1921, 1931 en 1944 behaalde de ploeg uit Antwerpen zijn eerste drie landstitels. Dertien jaar later werd de vierde landstitel veroverd. Antwerp had in 1957 na dertig speelrondes zes punten meer dan nummer twee RSC Anderlecht.

The Great Old heeft in totaal dus 66 jaar moeten wachten op een nieuwe landstitel. Het succesvolle seizoen 2022/2023 zal ongetwijfeld de Antwerpse geschiedenisboeken ingaan. Dit jaar droegen er veel Nederlanders bij aan het succes van Antwerp. Zo staan technisch directeur Marc Overmars, trainer Mark van Bommel en spelers Jurgen Ekkelenkamp, Calvin Stengs, Gyrano Kerk en Vincent Janssen onder contract in Antwerpen.