Breaking news

Romano: 'Van den Boomen en Ajax bereiken principeakkoord over gratis transfer'

Romano: 'Van den Boomen en Ajax bereiken principeakkoord over gratis transfer'

27 mei - 11:38 Laatste update: 14:21

Branco van den Boomen staat op het punt om transfervrij te vertrekken naar Ajax. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano zaterdagochtend. De 27-jarige Nederlander speelt momenteel nog voor Toulouse in de Franse Ligue 1.

Volgens Romano hebben de middenvelder en Ajax een principeakkoord bereikt. Dat zal betekenen dat de Amsterdammers hun eerste zomerse versterking binnen hebben. Een dezer dagen zal hij zijn medische keuring ondergaan, waarna de transfer wereldkundig gemaakt kan worden.

Van den Boomen keert terug bij Ajax, waar hij tussen 2011 en 2014 in de jeugdopleiding speelde. Vervolgens stond hij in Nederland onder contract bij FC Eindhoven, sc Heerenveen, Willem II, weer FC Eindhoven en De Graafschap. Sinds 2020 speelt hij voor Toulouse, waar hij zijn grote doorbraak beleeft en als assistkoning geldt. Afgelopen maand won hij met zijn ploeg, waar ook Stijn Spierings en Thijs Dallinga spelen, de Franse beker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!