Transfernieuws

'AS Roma en Salzburg bekijken Nederlandse spits van Sturm Graz'

'AS Roma en Salzburg bekijken Nederlandse spits van Sturm Graz'

18-05-2023 07:50 Laatste update: 08:13

AS Roma en RB Salzburg houden de situatie van Emanuel Emegha nauwlettend in de gaten, meent transferexpert Fabrizio Romano. De Nederlandse spits speelt sinds dit seizoen bij Sturm Graz en doet het goed in de Oostenrijkse competitie. 

Volgens Romano zijn RB Salzburg en Roma druk bezig met de twintigjarige Nederlander, die in januari van vorig de overstap van Sparta naar Royal Antwerp maakte. Sturm Graz legde afgelopen zomer anderhalf miljoen euro neer voor de in Den Haag geboren spits. Emegha is bezig aan een productief jaar in Oostenrijk en wist in 24 duels negen keer te scoren. Ook gaf hij drie assists. Gezien de spits slechts de helft van de speelminuten maakt bij Sturm Graz, mag er worden gesproken van een fraai moyenne.

Roma en Salzburg zien Emegha als een investering voor de toekomst. De Nederlander ligt tot 2026 onder contract in Oostenrijk en hoeft vanwege zijn kleine inkoopprijs wellicht niet voor de hoofdprijs de deur uit. Sturm Graz staat tweede in de competitie, achter koploper RB Salzburg. Het verschil is drie punten.