Nieuws

'Chelsea lost probleem op: Pochettino volgend seizoen manager op Stamford Bridge'

'Chelsea lost probleem op: Pochettino volgend seizoen manager op Stamford Bridge'

13-05-2023 21:25

Mauricio Pochettino wordt de nieuwe manager van Chelsea, meldt The Athletic. Volgens de kwaliteitskrant heeft de club uit Londen een overeenstemming bereikt met de Argentijn.

Met Pochettino haalt Chelsea de vierde manager in één voetbaljaargang in huis. The Blues namen dit seizoen afscheid van Thomas Tuchel, waarna Graham Potter voor miljoenen werd overgenomen van Brighton & Hove Albion. De Engelse manager kon de torenhoge verwachtingen van de club niet waarmaken, waardoor hij werd ontslagen. Frank Lampard neemt momenteel de honneurs waar als interim manager, maar aan het eind van het seizoen wordt hij dus vervangen door de Argentijn.

Met Pochettino weet Chelsea wat het kan verwachten. De oefenmeester heeft al een termijn in Londen achter de rug, bij Tottenham Hotspur. Met die club wist hij onder andere de Champions League-finale te halen, maar won hij geen prijzen. Nadat hij ontslagen werd door de Spurs, ging hij aan de slag bij Paris Saint-Germain, waar hij tot afgelopen zomer werkzaam was.

Onder Pochettino hoopt Chelsea een nieuwe weg in te slaan. Ondanks de vele geïnvesteerde miljoenen staan de Londenaren op een teleurstellende elfde plaats in de Premier League.