Opinie

Arnesen zit niet te wachten op Feyenoord-complimenten: 'Vind dat zo'n onzin'

Arnesen zit niet te wachten op Feyenoord-complimenten: 'Vind dat zo'n onzin'

11-05-2023 12:43
1

Voormalig technisch directeur Frank Arnesen is vol bewondering over het verrichte werk van Arne Slot. Feyenoord kan zondag voor het eerst in zes jaar tijd landskampioen worden. Waardering voor het aanstaande succes, hoeft de Deen niet.

In januari 2020 tot en met september 2022 stond Arnesen bij Feyenoord onder contract. Gezondheidsredenen noopten hem destijds te stoppen. Door veel mensen wordt de beleidsbepaler als één van de architecten van het huidige succes gezien. "Waarom zou ik steeds moeten denken 'daar heb ik aan meegewerkt?' Dat vind ik zo'n onzin", begint Arnesen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Volgens hem is het niet aan hem, maar aan anderen om zijn verrichte werk bij Feyenoord wel of niet op waarde te schatten. "Maar als ik het goed heb gedaan bij Feyenoord, dan zullen de mensen dat wel zien, toch? Natuurlijk, de ene krant heeft er een andere visie op dan een andere, maar waarom zou ik zelf iets zeggen over wat ik heb gedaan? Dat is aan anderen."

Dat de Rotterdammers amper twee jaar na de entree van Slot de landstitel gaat winnen, had Arnesen toen niet durven dromen. "Wat er bij Feyenoord is gebeurd, is echt een teamprestatie. Op heel veel aspecten zijn er enorme stappen vooruitgezet. Arne Slot heeft het werkelijk fantastisch gedaan." Bij de aanstelling werd de succestrainer voorgeld om op de aanval te spelen, het plezier in De Kuip terug te brengen en spelers meer waard te laten worden.

"Dat is gelukt", constateert Arnesen. "Hij haalde meteen de finale van de Conference League en nu staat de ploeg op de drempel van de landstitel. Dat is extreem verrassend als je kijkt naar de situatie van twee jaar terug, toen Slot naar Feyenoord kwam.