Nieuws

NEC heeft na Hansen wéér beet: 'Ervan overtuigd dat hij nieuwe impulsen toevoegt'

NEC heeft na Hansen wéér beet: 'Ervan overtuigd dat hij nieuwe impulsen toevoegt'

09-05-2023 14:42

Na Sontje Hansen heeft NEC op dinsdag zijn volgende aanwinst gepresenteerd. Mees Hoedemakers komt over van degradant SC Cambuur en heeft zijn toekomst voor de komende vier jaar aan de Nijmegenaren verbonden.

"Mees is een speler die we al een tijd volgen en we zijn blij dat we hem nu aan onze selectie kunnen toevoegen", zegt technisch directeur Carlos Aalbers op de clubsite. "Hij is een technisch vaardige, tweebenige, middenvelder. Mees kan in verschillende formaties uit de voeten en geeft ons hierdoor meer opties. Hij heeft een sterke werkethiek en we zijn ervan overtuigd dat hij met zijn kwaliteiten nieuwe impulsen aan ons team gaat toevoegen."

De hoofdrolspeler, die transfervrij overkomt, is dolblij met zijn overstap. "Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. NEC is een ambitieuze club met een rijke historie en ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen aan het succes van de club. Ik hoop mijn ervaring en kwaliteiten in te kunnen zetten en samen mooie resultaten te behalen."

De spelverdeler is afkomstig uit de jeugdopleiding van AZ, maar brak nooit door voor de hoofdmacht van de Alkmaarders. Hij kwam tot zestig duels voor Jong AZ waarna hij de overstap maakte naar SC Cambuur. Sinds 2018 speelt hij in Friesland en tot dusver kwam hij tot 127 wedstrijden voor de club.