Transfernieuws

De Mos geeft PSV transferadvies: '10, 15 miljoen? Ik zou niet twijfelen'

De Mos geeft PSV transferadvies: '10, 15 miljoen? Ik zou niet twijfelen'

08-05-2023 14:01

Als het aan Aad de Mos ligt blijven Jarrad Branthwaite en Fábio Silva ook na dit seizoen actief bij PSV. De oud-trainer denkt dat de Eindhovenaren er goed aandoen om de twee huurlingen definitief in te lijven.

De Engelsman is bij PSV uitgegroeid tot vaste waarde en is vooral de laatste maanden uitstekend op dreef. "Tien tot vijftien miljoen euro voor Branthwaite?", zegt De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "Ik zou niet twijfelen. Als je ziet wat Ajax heeft betaald voor Bassey, dan kun je dit voor hem zeker betalen."

Daarnaast hoopt de oud-trainer dat ook de van Wolverhampton Wanderers gehuurde Silva behouden blijft voor PSV. "Fábio Silva is een ideale spits, die nog door kan groeien", meent De Mos. "Het is een goudhaantje, ik zou hem absoluut behouden." Het prijskaartje dat om de nek hangt van de Portugese spits is naar verluidt fors.

In de zomer van 2020 betaalden The Wolves nog veertig miljoen euro aan FC Porto om de aanvaller in te lijven. Een kleine drie jaar later bedraagt zijn marktwaarde nog zo'n 13 miljoen euro. In Engeland loopt zijn contract door tot medio 2026.