Opinie

'Begrijp niet dat hij niet genoemd wordt om nieuwe trainer van Ajax te worden'

'Begrijp niet dat hij niet genoemd wordt om nieuwe trainer van Ajax te worden'

05-05-2023 19:11
1

Als het aan Valentijn Driessen ligt wordt Wim Jonk de nieuwe trainer van Ajax. De huidig keuzeheer van FC Volendam heeft volgens de De Telegraaf-journalist alle kwaliteiten om tot een succes in Amsterdam uit te groeien.

John Heitinga kwakkelt de ploeg, werd de ploeg al vroeg uitgeschakeld in Europa, is de titel volledig uit zicht en werd de bekerfinale tegen PSV verloren. "Ik begrijp niet waarom Wim Jonk niet genoemd wordt bij Ajax", steekt Driessen van wal in de Kick-Off Podcast.

Volgens de journalist heeft het vooral met Jonks verleden te maken dat hij nog altijd niet benaderd is. "Hij is wel iemand die het nu bij Volendam heeft laten zien en zeker ook bij Ajax daarvoor. Hij heeft zich ook staande gehouden in dat wespennest van FC Volendam. Hij had een wat naïeve speelstijl, maar die heeft hij aangepast."

Allerminst een zekerheid dat Heitinga vertrekt

Volgens Ajax-watcher Mike Verweij is het nog geen uitgemaakte zaak dat Ajax niet verder gaat met Heitinga. "Die beslissing wordt pas genomen na het seizoen. Ik denk dat als hij de laatste vier wedstrijden wint, dat hij dan trainer blijft. Of je nou tweede gaat worden of niet, als hij die duels wint denk ik dat hij blijft. Anders denk ik dat ze naar die buitenlandse trainer op zoek gaan."