United geeft comfortabele voorsprong uit handen en deelt de punten met Tottenham

27-04-2023 23:10 Laatste update: 23:14

Manchester United en Tottenham Hotspur hebben elkaar donderdagavond in evenwicht gehouden. De ploeg van Erik ten Hag kwam in de eerste helft op 0-2 voorsprong, maar gaf het in het tweede bedrijf uit handen.

Ten Hag hield Wout Weghorst en Tyrell Malacia buiten de basis voor de kraker tegen Tottenham. United kende een droomstart, doordat Jadon Sancho na zes minuten al de ban brak. De aanvaller kapte naar binnen en schoot raak in de verre hoek: 0-1. Op slag van rust ontsnapte Marcus Rasford aan de Tottenham-defensie en tekende zo de 0-2 aan.

United zat op rozen, maar gaf het in de tweede helft uit handen. Pedro Porro knalde na rust al snel de 1-2 binnen en tien minuten voor tijd bepaalde Heung-min Son de eindstand op 2-2. Door het gelijkspel klimt Tottenham naar de vijfde plek in de Premier League. United blijft vierde met twee punten achterstand op nummer drie Newcastle United, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.