Transfernieuws

'Ajax voert gesprekken met door Europese top begeerd talent (18) van Fenerbahçe'

'Ajax voert gesprekken met door Europese top begeerd talent (18) van Fenerbahçe'

26-04-2023 17:00 Laatste update: 17:57

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Arda Güler, meldt VoetbalPrimeur. Het Turkse toptalent van Fenerbahçe wordt gezien als een kandidaat om het Amsterdamse middenveld te gaan versterken.

De 18-jarige Güler vertolkt dit seizoen een belangrijke rol op het middenveld van Fenerbahçe en geldt als één van de grootste talenten op de Europese velden. De aanvallende middenvelder kwam dit seizoen vijftien keer in actie in de Süper Lig, waarin hij vier keer tot scoren kwam en twee assists gaf. Dat heeft de interesse van Ajax gewekt.

Enkele weken geleden was Klaas-Jan Huntelaar in Turkije om de nodige talenten aan het werk te zien. In eerste instantie werd duidelijk dat Kerem Aktürköglu één van de spelers waar de voormalig topspits voor naar Turkije was afgereisd, maar nu blijkt ook Güler op de Amsterdamse radar te staan. Volgens VP zijn er zelfs al gesprekken gaande tussen Ajax en kamp-Güler en staat het talent zelf niet onwelwilend tegenover een transfer naar de Nederlandse hoofdstad.

Mocht Ajax Güler los willen weken bij Fenerbahçe, dan zal er een flinke zak met geld op tafel moeten komen. Volgens Transfermarkt.com heeft hij een marktwaarde van elf miljoen euro, maar de Turkse middenvelder ligt nog tot medio 2025 vast. Ook FC Barcelona en Newcastle United worden met Güler in verband gebracht.