Breaking news

Duel tussen Groningen en NEC definitief gestaakt na biertje tegen de grensrechter

Duel tussen Groningen en NEC definitief gestaakt na biertje tegen de grensrechter

22-04-2023 20:48 Laatste update: 21:14
2

Het duel tussen FC Groningen en NEC is zaterdagavond definitief gestaakt. Een supporter gooide een biertje tegen de grensrechter waarna de clubs naar binnen gingen. Volgens de aangescherpte regels van de KNVB wordt een duel definitief gestaakt wanneer een voorwerp iemand op het veld raakt en dat is nu dan ook gebeurd.

Halverwege de eerste helft gebeurde het voorval. Na een inworp van NEC werd de grensrechter door een supporter met een biertje bekogeld. Het biertje raakte de assistent, waarna scheidsrechter Richard Martens besloot om de clubs mee naar binnen te nemen.

De elftallen van beide clubs besloten om in de catacomben te wachten, in afwachting van het besluit over het wel dan niet doorspelen van de wedstrijd. Na lang overleg tussen het bestuur van beide clubs en de burgemeester van Groningen werd besloten om het duel definitief te staken.

Wanneer de wedstrijd uitgespeeld gaat worden en of daar dan publiek bij aanwezig mag zijn, is nog niet bekend. Er zal in ieder geval worden begonnen met een 0-0 stand, aangezien dat de tussenstand was toen de wedstrijd werd stilgelegd.