Nieuws

Xavi stelt bijzondere Barça-selectie samen: 15-jarige(!) op de bank tegen Atlético

Xavi stelt bijzondere Barça-selectie samen: 15-jarige(!) op de bank tegen Atlético

22-04-2023 16:30
1

FC Barcelona-trainer Xavi Hernández heeft een bijzondere selectie samengesteld voor de wedstrijd tegen Atlético Madrid. De oefenmeester heeft plaats voor Lamine Yamal, die slechts vijftien jaar oud is.

Lamine Yamal is pas vijftien jaar oud en speelt zijn wedstrijden dit seizoen voor de O19 van Barcelona, maar maakt nu kans om zijn debuut te maken in de hoofdmacht. Al gebeurt dat niet, dan schrijft hij nog steeds geschiedenis: nog nooit zat er een speler van vijftien jaar op de bank bij het eerste van de Catalanen.

Mocht Yamal onverhoopt minuten maken tegen Atlético, dan passeert hij Vicenç Martínez. Martínez maakte in de jaren ’40 zijn debuut toen hij zestien jaar, negen maanden en vijf dagen oud was. Het duurt nog even voordat Yamal die leeftijd bereikt: de Spanjaard verjaart pas aankomende zomer, op 13 juli.

Wanneer Xavi wordt gevraagd met welke speler hij Yamal kan vergelijken, moet hij het antwoord schuldig blijven. "Lamine is anders. Zoals Pedri me aan Andrés Iniesta doet denken, zo heeft Lamine iets van meerdere spelers", klinkt het. Het duel tussen Barça en Atlético begint zondag om 16.15