Nieuws

'Tuchel voert wijziging door tegen City: Bayern heeft efficiëntie nodig'

'Tuchel voert wijziging door tegen City: Bayern heeft efficiëntie nodig'

19-04-2023 13:59

Thomas Tuchel gaat de opstelling van Bayern München hoogstwaarschijnlijk op een positie wijzigen. De Duitsers moeten woensdagavond tegen Manchester City een ware comeback realiseren om de halve finales van de Champions League te bereiken. Het heenduel in Manchester eindigde in een 3-0 overwinning voor The Citizens.

Zo zou Tuchel volgens UEFA-journalist Phil Röber ervoor kiezen om in het allesbepalende tweede treffen Thomas Müller in de spits op te stellen in plaats van Serge Gnabry. De rest van het elftal blijft naar alle verwachtingen in tact. Ook Dayot Upamecano blijft na zijn zeer ongelukkige optreden in het Etihad Stadium dus gewoon staan.

"Bayern heeft efficiëntie nodig om nog een kans te maken", aldus Röber. "Ze moeten Haaland een koekje van eigen deeg geven, want er is niemand in Europa die zo consequent scoort uit halve kansen. Het aanvallende vermogen van Bayern ligt daarentegen op dit moment minstens twee niveaus lager. In de afgelopen vier officiële wedstrijden wisten ze telkens niet meer dan één keer het doel te vinden."

Pep Guardiola kiest bij Manchester City mogelijk ook voor één wijziging. De Spanjaard houdt naar verluidt Manuel Akanji aan de kant, die bij een eventuele gele kaart geschorst zou zijn voor het heenduel in de halve finales. Zijn vervanger wordt waarschijnlijk Kyle Walker.

Vermoedelijke opstelling Bayern München: Sommer; Pavard, De Ligt, Upamecano, Davies; Kimmich, Goretzka; Coman, Musiala, Sané; Müller.

Vermoedelijke opstelling Manchester City: Ederson; Walker, Ruben Dias, Aké; Stones, Rodri; Bernardo Silva, De Bruyne, Gündogan, Grealish; Haaland.