Excelsior doet uitstekende zaken en klimt degradatiezone uit

14-04-2023 22:15

Excelsior heeft vrijdag een meer dan belangrijke overwinning geboekt in het duel met Go Ahead Eagles. De Rotterdammers wisten een 2-1 voorsprong vast te houden en pakt daarmee de vijftiende plek.

Ook in Excelsior lijkt degradatievoetbal een steeds groter feit te worden, maar vrijdag werd die gedachte even uitgesteld. Go Ahead kreeg de grootste kansen in de eerste helft, maar een fraaie redding van Stijn van Gassel en een grote misser van Finn Stokkers hield de thuisploeg in leven.

Na rust was het Excelsior dat toesloeg via Couhaib Driouech. Willum Willumsson wist enkele minuten later echter de stand weer gelijk te trekken. Julian Baas wist echter weer de voorsprong bij de thuisploeg te leggen. De stand veranderde uiteindelijk niet meer. Door de driepunter pakt Excelsior plek vijftien en is de ploeg in ieder geval eventjes veilig in de Eredivisie. Go Ahead blijft twaalfde staan in Nederland.