Nieuws

Van Nistelrooij: 'PSV van het allerhoogste niveau, laten zien hoe goed we zijn'

Van Nistelrooij: 'PSV van het allerhoogste niveau, laten zien hoe goed we zijn'

02-04-2023 07:28

Ruud van Nistelrooij is onder de indruk van zijn team. PSV won zaterdagavond met 2-4 op bezoek bij NEC Nijmegen na een zeer sterke eerste helft.

PSV kende een sterke start en ging met een 0-3 voorsprong de rust in. Van Nistelrooij gaf op de persconferentie aan te hebben genoten van zijn elftal. "Zowel van de eerste helft als van de start van de tweede helft", vertelt Van Nistelrooij. "We gingen in de tweede helft ook weer direct op zoek naar een vierde goal. Ik zag een scherp en agressief PSV, ook goed aan de bal en in de duels. Dit was PSV van het allerhoogste niveau en we laten zo zien hoe goed we zijn."

Van Nistelrooij zag meerdere spelers uitblinken en prees zijn spelers. "Joey Veerman en Guti waren ook sterk. Luuk de Jong speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Ik heb veel aanknopingspunten gezien. Ik zie een heel gemotiveerd team dat wilde reageren op de wedstrijd tegen Vitesse en wilde laten zien dat het nog heel ambitieus is om het maximale te bereiken." Ook doelpuntenmaker Olivier Boscagli kreeg complimenten. "De emotie die bij hem los kwam was prachtig. Hij is er bijna een jaar uit geweest. Dan is het schitterend voor Olivier om op zo'n moment te scoren. Ik vond hem sterk spelen. Hij stond goed en aan de bal brengt hij rust."