Nieuws

Trotse Wieffer: 'In mijn hoofd had ik toch: Feyenoord is wel het belangrijkste'

Trotse Wieffer: 'In mijn hoofd had ik toch: Feyenoord is wel het belangrijkste'

29-03-2023 07:52

Mats Wieffer meldde zich afgelopen week bij het Nederlands elftal met een 'lichte blessure'. Dit is dan ook de reden dat de middenvelder van Feyenoord de interlandwedstrijd tegen Frankrijk aan zich voorbij liet gaan.

"Ik had wel last van mijn achillespees. Ik heb dat aangegeven bij de bondscoach", vertelt Wieffer tegenover het Algemeen Dagblad. "In mijn hoofd had ik toch: Feyenoord is wel het belangrijkste. Dan kun je wel tegen Frankrijk gaan spelen, maar dat is de wereldtop. Als je dan niet honderd procent bent, schiet het ook niet op." Uiteindelijk maakte de Feyenoorder afgelopen maandag zijn debuut voor Oranje tegen Gibraltar (3-0 overwinning). 

Wieffer laat weten dat hij vooral heeft genoten bij het Nederlands elftal. Frenkie de Jong moest zich wegens blessureleed afmelden voor deze interlandperiode en dat vindt de Feyenoorder jammer. "Hij is een speler die ook op mijn positie speelt, wel een ander type, maar daar kun je veel van leren", zegt hij. "Maar goed, die was er nu niet bij. Een extra motivatie om er nog een keer bij te zitten."