Nieuws

Wieffer dolblij na 'bizar' debuut: 'Ik dacht op het begin dat ik mijn been brak'

Wieffer dolblij na 'bizar' debuut: 'Ik dacht op het begin dat ik mijn been brak'

27-03-2023 23:10

Met een tevreden gevoel kijkt Mats Wieffer terug op zijn eerste week bij het Nederlands elftal en zijn debuut tegen Gibraltar. De debutant kreeg aan het begin van de tweede helft een gigantische schop te verduren en was naar eigen zeggen blij dat hij zijn been niet brak.

Even viel De Kuip stil aan het begin van de tweede helft toen Wieffer een gigantische schop van Liam Walker kreeg te verwerken. De middenvelder van Gibraltar werd met direct rood naar de kleedkamer gestuurd. "Dat was een behoorlijke, zeg dat wel", begint de Feyenoorder in gesprek met de NOS. "Ik dacht op het begin dat ik mijn been brak, maar uiteindelijk ging het wel."

Het debuut was na iets meer dan een uur ten einde voor Wieffer: Davy Klaassen kwam voor hem in de ploeg. "We hadden van tevoren afgesproken dat ik zestig minuten zou spelen. Ik voel het wel een beetje, maar het gaat wel."

Zijn eerste week bij het Nederlands elftal beleefde Wieffer met veel plezier. "Ik heb er wel van genoten, hoe dat allemaal gaat. Het was voor mij een leuke week om zo met al die jongens te spelen." De wedstrijd tegen Gibraltar omschrijf hij als 'lastig'. "Ik had zó veel ruimte. Normaal heb je wel wat druk op je. Ik heb nog niet vaak gehad dat een tegenstander zó laag staat. We hebben gewonnen, het hadden er meer moeten zijn, maar het zat ook niet altijd mee."

Of het spelen in Oranje naar meer smaakt? "Ja, zeker. Ik denk dat ik mijn plek wel heb gevonden. Ik denk dat ik prima in de groep lig en ik denk dat ik zo door moet gaan. In de voetbalwereld denk je niet zo vaak over dingen na, omdat alles zo snel achter elkaar gebeurt. Toen ik het veld opkwam dacht ik wel: dit is echt bizar. Als je dit drie maanden had voorspeld dat ik in Oranje zou spelen, dan was je helemaal gek. Uiteindelijk is het allemaal gebeurd en ben ik er heel trots op", aldus Wieffer.