Nieuws

Blind blij met mijlpaal ondanks forse nederlaag: 'Zie ik los van het resultaat'

Blind blij met mijlpaal ondanks forse nederlaag: 'Zie ik los van het resultaat'

25-03-2023 10:10
2

Voor de spelers van het Nederlands elftal was het vrijdagavond kommer en kwel, maar Daley Blind mocht tegen Frankrijk een bijzondere mijlpaal vieren. De verdediger werd de negende speler in de geschiedenis die zijn honderdste interland voor Oranje speelde.

Blind kwam in de tweede helft binnen de lijnen in het duel dat met 4-0 verloren ging. De verdediger meldde zich na afloop van het duel voor de camera van de NOS. "Of je me mag feliciteren? Ja, natuurlijk. Ik zie dat los van het resultaat. Het is iets waar ik ongelooflijk trots op ben. Het team staat voorop en het is een teleurstelling wat we gebracht hebben, maar dat neemt niet weg dat je een individuele prestatie levert."

De verdediger wisselde Ajax in de winter in voor Bayern München, maar komt weinig aan spelen toe. Het was dan ook de vraag of Blind in de interlandperiode minuten zou maken. "Je hoopt gewoon dat je erin komt en dan heb je een andere stand van tevoren in gedachten. Maar dat doet er niet toe, dat staat los van de individuele prestatie."

De ploeggenoten van Blind waren blij voor de verdediger. "Die leven met je mee en begrijpen goed dat het een mooi en bijzonder moment is. Ook door hun meld ik me graag bij Oranje. Het is altijd een eer om me te melden. Als je dat shirt aantrekt, dat is waar je het altijd voor doet."