Breaking news

Bayern hakt knoop door: trainer Nagelsmann ontslagen, Tuchel zijn opvolger

Bayern hakt knoop door: trainer Nagelsmann ontslagen, Tuchel zijn opvolger

24-03-2023 17:52 Laatste update: 17:56

Julian Nagelsmann is ontslagen als trainer van Bayern München. Die geluiden ontstonden donderdagavond al, maar het is nu definitief bevestigd. Er zouden 'serieuze problemen' zijn geweest tussen de clubleiding en de 35-jarige oefenmeester.

Thomas Tuchel, uitgerekend de man die Nagelsmann in 2008 aan een carrière als trainer hielp, wordt zijn opvolger. Bayern had in de zomer van 2021 nog een afkoopsom van om en nabij de 25 miljoen euro over voor Nagelsmann, die destijds werd overgenomen van RB Leipzig. Hij tekende een contract tot medio 2026, maar daar komt nu dus een resoluut eind aan. Sommige spelers zouden geen vertrouwen meer hebben gehad in zijn werkwijze.

In München wist Nagelsmann in zijn eerste seizoen nog de landstitel en de Duitse Supercup te grijpen, maar in het tweede en huidige seizoen wil het maar niet vlotten. Bayern schakelde dan wel Paris Saint-Germain uit in de achtste finales van de Champions League, maar in de Bundesliga moet het de koppositie laten aan aartsrivaal Borussia Dortmund.

Tuchel staat volgens de club maandag al op het trainingsveld. Daardoor kunnen er nieuwe kansen ontstaan voor onder meer Daley Blind, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui. Zij waren onder Nagelsmann, in tegenstelling tot Matthijs de Ligt, hun oud-teamgenoot bij Ajax, nooit een vaste waarde.