Nieuws

AZ klaar met achterkamertjespolitiek: 'Ajax, PSV en Feyenoord vaak voorgetrokken'

AZ klaar met achterkamertjespolitiek: 'Ajax, PSV en Feyenoord vaak voorgetrokken'

24 maart - 11:05
4

AZ heeft een verzoek tot een onafhankelijk feitenonderzoek ingediend bij de KNVB. De Alkmaarders willen dat de voetbalbond onderzoekt hoe beleidsbepalers er te werk gaan en stelt naar de rechter de stappen wanneer dat niet gebeurt.

Dat blijkt uit een brief van maar liefst zes pagina's, die in handen is van televisieprogramma Vandaag Inside. Het is ondertekend door algemeen directeur Robert Eenhoorn en RvC-voorzitter René Neelissen. AZ verdenkt de KNVB van achterkamertjespolitiek, waarin Ajax, PSV en Feyenoord bij meerdere onderwerpen zouden worden voorgetrokken.

AZ bewijst dat met meerdere voorbeelden, waaronder de situatie die ontstond in het coronaseizoen en de mogelijke intrede van de NL League, een belangen organisatie van profclubs en hun competities. Bovendien zou de club op meerdere e-mails richting de KNVB destijds geen antwoord hebben gekregen.

"Met name is het voor AZ tot op de dag van vandaag onverklaarbaar en onverteerbaar dat de KNVB heeft besloten om de tickets voor de groepsfase van de UEFA Champions League en UEFA Europa League in het voetbalseizoen 2020/2021, inclusief de bijbehorende financiële waarde, simpelweg toe te kennen aan respectievelijk Ajax en Feyenoord, zonder daarbij enige rekening te houden met de (financiële) consequenties van dat besluit voor de andere direct betrokken clubs (te weten AZ en FC Utrecht)", zo valt er in de brief te lezen. "Kortom, AZ is voor de besluiten van de KNVB niet alleen financieel benadeeld, maar voet zich door de KNVB in de nasleep daarvan ook totaal niet serieus genomen."

De KNVB bevestigt richting de NOS dat ze de brief hebben ontvangen, maar wil er niet inhoudelijk op reageren. “We hebben AZ al aangegeven dat we de inhoud van de brief graag willen bespreken, omdat de genoemde feiten onjuist zijn. Bij eerdere signalen van AZ hebben we dit ook met hen besproken”, zo klinkt het.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s