Nieuws

Karsdorp mist Europees tweeluik met Feyenoord door volgende blessure en operatie

Karsdorp mist Europees tweeluik met Feyenoord door volgende blessure en operatie

21-03-2023 15:09 Laatste update: 15:14

Rick Karsdorp mist tóch wel het treffen met Feyenoord. De verdediger van AS Roma moest onder het mes vanwege een scheurtje in de meniscus en moet het Europese tweeluik met de Rotterdammers aan zich voorbij laten gaan.

Roma meldt op de clubsite dat Karsdorp voor onbepaalde tijd aan de zijlijn staat. Het werd medio maart bekend dat de verdediger het tussenschot in zijn neus had gebroken en daarvoor onder het mes moest. De Nederlander werd echter op het veld verwacht voor het treffen met Feyenoord, maar een tweede blessure gooit roet in het eten.

De verdediger in 2017 zijn voorste kruisband in de linkerknie en ondervindt daar nog altijd de gevolgen van. De Nederlander onderging begin dit seizoen al een operatie om de problemen te verhelpen, maar deze week is Karsdorp opnieuw geopereerd in een kliniek in Zwitserland. De voetballer zal voorlopig niet in actie komen voor I Giallorossi.

Karsdorp stond in de basis tijdens de Conference League finale tussen Roma en Feyenoord, die door de Italianen over de streep werd getrokken. Voor Feyenoord is de kwartfinale tegen angstgegner Roma een fraaie test na de markante 7-1 overwinning op Shakhtar Donetsk. Het tweeluik wordt op 13 en 20 april afgewerkt. Feyenoord speelt de eerste wedstrijd thuis.