Nieuws

'Ajax vindt opvolger van Overmars: technisch directeur deze week gepresenteerd'

'Ajax vindt opvolger van Overmars: technisch directeur deze week gepresenteerd'

20-03-2023 12:31

Ajax wil Julian Ward deze week aanstellen als nieuwe technisch directeur, melden De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. De sportief directeur van Liverpool moet de opvolger worden van de naar Royal Antwerp FC vetrokken Marc Overmars.

Dat Ajax in gesprek is met Ward, is geen geheim. De Engelsman kondigde afgelopen zomer aan dat hij Liverpool sowieso gaat verlaten en heeft wel oren naar een stap naar Amsterdam. Volgens Nederlandse media zijn de partijen er nagenoeg uit en wordt de komst van Ward later deze week bekendgemaakt.

Aan Ward de taak om de Ajax-selectie te gaan hervormen. De Amsterdammers deden meerdere aankopen waar nog altijd veel vraagtekens bij worden geplaatst. Dat is op het conto te schrijven van Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, die daar samen met algemeen directeur Edwin van der Sar niet in wisten te slagen.

Ward is al bijna dertien jaar werkzaam bij Liverpool, waar hij sinds 21 jaar de verantwoordelijke functie heeft als sporting director. Onder zijn bewind werden onder meer Darwin Núñez (80 miljoen euro) en Cody Gakpo (42 miljoen euro) naar de club gehaald.