Reactie

Blije Cillessen is weer terug bij Oranje: 'Je selecteert uiteindelijk jezelf'

Blije Cillessen is weer terug bij Oranje: 'Je selecteert uiteindelijk jezelf'

18-03-2023 23:12

Jasper Cillessen is weer terug bij Oranje. De doelman van NEC moest tot zijn grote verdriet nog toezien hoe bondscoach Louis van Gaal hem niet selecteerde voor het WK in Qatar, maar Ronald Koeman heeft meer vertrouwen in de 33-jarige keeper. Hij reageerde na afloop van de 1-3 winst op RKC Waalwijk op zijn uitverkiezing.

"Ik kreeg het vrijdag via de mail te horen, net als iedereen. Ik keek toevallig op mijn mail tijdens het omkleden", aldus Cillessen voor de camera's van ESPN. Hij ging er aanvankelijk vanuit dat hij het bericht rond een uur zou krijgen, maar dat werd een uurtje eerder. De ervaren goalie is blij met de oproep. "Natuurlijk is het lekker dat je erbij zit, want je weet het nooit zeker. Maar ik focuste me vooral op vandaag. We hebben een goede stap gezet."

Cillessen sprak in januari al met de keeperstrainer van Oranje, Patrick Lodewijks. Volgens hem had dat gesprek niet per se een aanleiding voor zijn uitverkiezing. "Hij zei dat je jezelf selecteert. Je moet je niveau halen en je ding doen en dan zien we wel hoe we ervoor staan. Ik ben er blij mee."

Nederland neemt het in het kader van de EK-kwalificatie op tegen Frankrijk (vrijdag 24 maart, Parijs) en Gibraltar (maandag 27 maart, Rotterdam). Naast Cillessen zijn ook Mark Flekken (SC Freiburg) en Bart Verbruggen (RSC Anderlecht) geselecteerd. Voor Verbruggen is het zijn eerste oproep.