PEC en Heracles maken geen fout, Godts pakt rode kaart bij verliezend Jong Ajax

17-03-2023 21:58 Laatste update: 22:00

Koplopers PEC Zwolle en Heracles Almelo hebben vrijdagavond geen fout gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax leek in geen enkel opzicht op de ploeg die maandag nog NAC Breda aan de kant zette en zag Mika Godts een rode kaart pakken.

TOP Oss - Heracles Almelo 1-5

Heracles heeft vrijdag iets aan het doelsaldo kunnen werken op bezoek bij TOP Oss. In de eerste helft was er nog geen teken van een doelpuntrijk duel, aangezien het rustsignaal klonk met de brilstand op het bord. In de tweede helft viel direct de eerste treffer: Rigino Cecilia zette de bezoekers uit Almelo op voorsprong. Nog geen tien minuten later stond het al 0-3 voor Heracles door twee treffers van Nikolai Laursen.

TOP Oss deed een kwartier later iets terug via Kyvon Leidsman, maar kon niet meer op jacht naar de volgende aansluitingstreffer. Marko Vejinovic gooide het duel slechts vier minuten later op slot. In de slotminuut wist Laursen zelfs een hattrick te maken. Door de overwinning staat Heracles zes punten achter koploper PEC, maar heeft eerstgenoemde wel een wedstrijd minder gespeeld. TOP Oss bungelt op de zeventiende plek.

PEC Zwolle - NAC Breda 2-0

PEC nam het vrijdag in eigen huis op tegen NAC en boekte een zakelijke overwinning. De Blauwvingers kwamen in de eerste helft nog niet door de Bredase verdediging heen, maar vlak na rust was het wel raak. Dean Huiberts profiteerde maximaal van geklungel in de defensie en zette de koploper op voorsprong. In de slotfase gooide Lennart Thy het duel op slot met de 2-0. De voorsprong op Heracles Almelo bedraagt nu zes punten voor PEC, NAC staat op plek acht.

Jong Ajax - Almere City FC 0-2

Jong Ajax maakte vrijdag een fletse indruk in eigen huis tegen Almere City. Afgelopen maandag werd NAC in Breda nog met 2-6 aan de kant gezet, maar daar was niets van te merken. Almere kreeg de grote kansen en kwam terecht op voorsprong op slag van rust door Jeredy Hilterman. In de tweede helft was het direct raak door Lance Duijvestein en was de wedstrijd al gespeeld. Tot overmaat van ramp pakte Godts zijn tweede gele kaart en moest Jong Ajax de laatste 40 minuten met een man minder aan de bak.

Door de volgende nederlaag bivakeert Jong Ajax op plek zestien. Almere staat derde. Tot dusver speelt Jong Ajax een teleurstellend seizoen: de Amsterdamse beloften eindigden het vorige seizoen nog op de zevende plek.