Nieuws

Bij Ajax denken ze nog dat ze favoriet zijn als ze onderaan staan

"Bij Ajax denken ze nog dat ze favoriet zijn als ze onderaan staan"

17 maart - 16:47 Laatste update: 17:04

Willem van Hanegem ziet Ajax niet als favoriet wanneer zondag de Klassieker wordt gespeeld. Volgens De Kromme hebben de Amsterdammers iets te veel zelfvertrouwen gezien het seizoensverloop van beide clubs.

Van Hanegem spreekt over de kansen van Ajax en Feyenoord tijdens de Willem & Wessel Podcast. "Het mooiste wat je als speler kan doen, is dit soort wedstrijden spelen", meent de oud-speler. Voor Feyenoord is het doel duidelijk. "Het doelsaldo speelt ook nog, dus je moet zorgen dat je niet verliest en je hóéft ook helemaal niet te verliezen. Bij Ajax denken ze nog dat ze favoriet zijn als ze onderaan staan."

Feyenoord kent een slechte reeks op bezoek bij Ajax en wist al sinds 2005 niet meer in de hoofdstad te winnen. Wat Van Hanegem betreft is die data nutteloos. "Al verlies je 50 jaar achter elkaar dan kan je nu gewoon weer een keer winnen hoor. Een ding moet je nooit laten voelen, dat je angst hebt. Ga gewoon spelen, je staat niet voor jan al heel lang bovenaan dus je hoeft niet in je schulp te kruipen", besluit Van Hanegem.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s