Nieuws

Real komt met statement over aantijgingen scheidsrechterschandaal Barcelona

Real komt met statement over aantijgingen scheidsrechterschandaal Barcelona

12-03-2023 16:09

Real Madrid heeft als een van de laatste partijen gereageerd op het scheidsrechterschandaal omtrent FC Barcelona. De club uit de hoofdstad stelt bereidt zijn mee te werken in het onderzoek naar de 'zaak Negreira'. 

Barcelona ligt de laatste tijd onder vuur. De Catalaanse club zou enkele jaren geleden ruim zeven miljoen euro hebben betaald aan José Maria Enriquez Negreira, de voormalig scheidsrechtersbaas van La Liga. Het Spaans openbaar Ministerie beschuldigt de koploper van corruptie. Andere clubs in de competitie drongen al aan op een verder onderzoek, daar heeft Real zich na enige tijd wachten ook bij gevoegd. 

Het bestuur van Real ging zaterdag in conclaaf en besloot uiteindelijk het statement naar buiten te brengen. Real Madrid 'drukt zijn diepe bezorgdheid uit over de ernst van de feiten en herhaalt zijn volledige vertrouwen in het optreden van justitie', valt onder meer te lezen. Barcelona is nu soeverein aan kop in Spanje, maar bij een schuldig oordeel kunnen de gevolgen groot zijn voor de club. In het uiterste geval kan dat tot Europese uitsluiting of het opheffen van de club leiden.