Feyenoord sleept in slotfase gelijkspel uit het vuur tegen Shakhtar Donetsk

09-03-2023 22:49 Laatste update: 22:58
2

Feyenoord heeft de heenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van Arne Slot was de hele wedstrijd de betere, maar kreeg tien minuten voor tijd vanuit het niets een tegengoal te verwerken. In de slotfase werd de stand alsnog gelijkgetrokken.

Feyenoord kreeg voor de aftrap een flinke domper te verwerken. Santiago Giménez raakte in de warming-up geblesseerd en kon niet starten in de achtste finale van de Europa League. De Mexicaanse spits werd vervangen door Danilo. Shakhtar had in de eerste helft niks in te brengen tegen Feyenoord, dat ondanks het vele balbezit niet tot uitgespeelde kansen wist te komen. Sebastian Szymanski probeerde het met een afstandsschot, maar verder kwamen de Rotterdammers niet.

Na de rust kwam daar verandering in. Al na vijf minuten was Danilo ontzettend dichtbij de openingstreffer. Doelman Anatolij Trubin kon nog net van dichtbij redding brengen namens Shakhtar. Szymanski en Orkun Kökçü probeerden het vanuit een vrije trap, maar de goal viel totaal onverwachts aan de andere kant van het veld. Yaroslav Rakitskyi tikte met zijn rug de 0-1 binnen voor Shakhtar.

Feyenoord raakte niet van slag na de tegenvaller en zocht direct weer de aanval op. Alireza Jahanbakhsh kreeg van dichtbij een goede kopkans, maar werkte de bal naast. Ezequiel Bullaude deed het alsnog voor Feyenoord. De invaller kopte in de 89ste minuut de 1-1 binnen en dus ontsnappen de Rotterdammers weer in de slotfase.