Nieuws

Van La Parra: 'Speelde afgelopen jaren voor clubs waar je gewoon liever niet bent'

Van La Parra: 'Speelde afgelopen jaren voor clubs waar je gewoon liever niet bent'

09-03-2023 17:42

Rajiv van La Parra is blij dat hij zijn kwaliteiten weer kan etaleren op de Nederlandse velden. De 31-jarige Rotterdammer kijkt ernaar uit om zich weer voetballer te voelen.

"Ik speelde de afgelopen jaren voor clubs waar je als voetballer gewoon liever niet bent", vertelt Van La Parra in gesprek met ESPN. De geboren Rotterdammer speelde de laatste jaren voor het Griekse Apollon Smyrnis, Würzburger Kickers uit de Duitse Regionalliga en het Spaanse UD Logroñés, dat op het derde niveau van Spanje uitkomt. "Maar ik ben er toch min of meer geforceerd heengegaan om maar aan spelen toe te komen. Nu heb ik weer de mogelijkheid om me te laten zien in Nederland."

Van La Parra beleefde een aantal goede seizoen bij sc Heerenveen, waardoor hij in 2014 een transfer naar Wolverhampton afdwong. Uiteindelijk speelde de inmiddels 31-jarige buitenspeler ook in de Premier League met Huddersfield Town. Zijn carrière is dus een beetje afgezwakt qua niveau, maar niet qua spelvreugde. "Vrijdag wordt het feest", doelt Van La Parra op de periodetitel die Almere City kan behalen. "Alles wat er te vieren valt moet je vieren, dat werkt mentaal in je voordeel voor de rest van het seizoen."