Breaking news

'PSV slaat belangrijke slag: mondeling akkoord over langer verblijf Van Aanholt'

'PSV slaat belangrijke slag: mondeling akkoord over langer verblijf Van Aanholt'

08-03-2023 14:08 Laatste update: 14:15

PSV heeft volgens het Eindhovens Dagblad een belangrijke slag geslagen rondom Patrick van Aanholt. De Eindhovenaren hebben een mondeling akkoord bereikt met zowel de linksback als Galatasaray over een langer verblijf. 

Van Aanholt werd in eerste instantie tot het einde van dit seizoen gehuurd van Galatasaray, maar de linksback heeft in korte tijd genoeg indruk gemaakt voor een langer verblijf in Eindhoven. PSV heeft met Van Aanholt en de Turkse topclub de afspraak gemaakt dat de linksback ook volgend seizoen in het Philips Stadion te bewonderen is.

Het ED meldt dat Galatasaray bereidt was mee te werken aan langer verblijf van Van Aanholt, terwijl de oud-speler van onder meer Chelsea FC en Vitesse zelf erg tevreden is in Eindhoven. De verdediger geldt als een voorbeeld binnen de selectie en is belangrijk voor spelers als Xavi Simons en Johan Bakayoko.

Het is nog onduidelijk hoe de nieuwe situatie van Van Aanholt wordt ingevuld komend seizoen. De linkspoot wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Galatasaray en heeft nog een contract tot medio 2024 bij de Turken. Wel is duidelijk dat Van Aanholt komend seizoen voor PSV zal uitkomen.