Breaking news

Veldbestormer PSV krijgt twee maanden celstraf en gebiedsverbod: 'Behoorlijk fors'

Veldbestormer PSV krijgt twee maanden celstraf en gebiedsverbod: 'Behoorlijk fors'

08-03-2023 12:01

De rechter veroordeelt Dylano K., de veldbestormer bij PSV-Sevilla FC, tot een celstraf van drie maanden. De politierechter spreekt van 'een behoorlijk forse straf'.

Het voorval vond plaats tijdens het de return in de tussenronde van de Europa League tussen PSV en Sevilla in het Philips Stadion. Bij een 1-0 voorsprong voor de Eindhovenaren betrad Dylano K. het veld en de supporter besloot Sevilla-doelman Marko Dmitrovic aan te vallen. Dat komt Dylano nu op een forse straf te staan.

De rechter heetf Dylano K. tot een celstraf van 3 maanden, waarvan 1 maand voorwaardelijk, veroordeeld. Dat is ook wat de Officier van Justitie eiste. Bovendien is er een proeftijd van 2 jaar. De veldbestormer moet zijn straf per direct uitzitten. Ook krijgt hij na de celstraf een strafrechtelijk gebiedsverbod van twee jaar voor de omgeving van het PSV-stadion.

"Een behoorlijke forse straf", aldus de politierechter. "Het is ook een waarschuwing aan het adres van anderen die zich supporter noemen, maar menen dat ze zomaar het veld op kunnen lopen om een speler aan te vallen."