Nieuws

Jansen en Clasie geloven in stunt bij Lazio: 'Zij hebben ook zwaktes'

Jansen en Clasie geloven in stunt bij Lazio: 'Zij hebben ook zwaktes'

06-03-2023 19:11

Trainer Pascal Jansen en middenvelder Jordy Clasie staan dinsdagavond met AZ tegenover SS Lazio in de Conference League en denken dat de Italianen zeker niet onverslaanbaar zijn. De club rekende het afgelopen weekend knap met koploper Napoli af, maar kent ook zwaktes. 

Jansen en Clasie spraken maandag op het persmoment over het fraaie affiche dat dinsdag op de agenda staat. Lazio domineerde in eigen huis tegen Feyenoord en liet het afgelopen weekend weer eens zien in topvorm te verkeren. Volgens Clasie is Lazio wel favoriet. "Het is een grote naam en ze spelen thuis. Maar we focussen ons vooral op onszelf. Voor veel jonge spelers van AZ is het ook de eerste keer zo’n wedstrijd."

AZ zag eerder dit seizoen dat Feyenoord van het kastje naar de muur werd getikt in Rome. "Terwijl Feyenoord de koploper is in Nederland momenteel", zegt Jansen.  "Uiteraard hebben we onze ideeën over de speelwijze, maar we hebben ook onze eigen identiteit. Je hebt te maken met de dynamiek van de wedstrijd natuurlijk. En Lazio heeft ook zeker zijn zwaktes."