Nieuws

Spakenburg ziet kansen in KNVB Beker: 'PSV is de minste van de drie op dit moment'

Spakenburg ziet kansen in KNVB Beker: 'PSV is de minste van de drie op dit moment'

04-04-2023 06:45 Laatste update: 06:45
6

Spakenburg maakte er na de stunt tegen FC Utrecht geen geheim van dat ze het liefst naar De Kuip zouden willen. Die droom spatte enigszins uiteen, nadat de amateurploeg PSV-thuis lootte in de halve finale van de KNVB Beker. Toch is Feyenoord-uit nog steeds mogelijk, als de Rotterdammers en Spakenburg de finale bereiken. Koen Wesdorp, middenvelder van de tweededivisionist, benadrukt dat er ook voordelen aan de loting zitten.  

Feyenoord stond met stipt bovenaan als de meest gewilde tegenstander van Spakenburg in de halve finale van de KNVB Beker. Uiteindelijk kwam PSV uit de koker. "Ja, een beetje jammer eigenlijk" aldus Wesdorp tegenover VoetbalNieuws. "Dat was bij iedereen het gevoel dat overheerste. "Niemand heeft iets met PSV. We hebben al zo vaak gezegd dat we De Kuip in willen. Dit is de minst leuke uitkomst, maar dit is natuurlijk nog steeds een heel mooi potje dat je mag gaan spelen."

"Nog één keer winnen"

Toch is de hoop op een duel met Feyenoord in De Kuip niet volledig vervlogen. "We moeten nog maar één keer winnen en dan gaan we alsnog naar De Kuip. Ik denk dat PSV op dit moment van de drie grote de minste is. Dat is enigszins gunstig. Het geloof is er in ieder geval sowieso. We gaan hetzelfde doen als dat we de vorige wedstrijden ook hebben gedaan en dan zien we waar dat dit keer toe leidt."

Wesdorp en co. zijn blij dat de wedstrijd tegen PSV op eigen terrein afgewerkt kan worden. "Mijn voorkeur was in eerste instantie uit naar De Kuip, maar nu is dat natuurlijk thuis. Een thuiswedstrijd op ons sportpark met al onze supporters en een paar uitsupporters erbij, dat kan weleens heel mooi worden."Spakenburg

"Heel lekker kunstgras"

"Dat is toch meer 'eigen'", vervolgt Wesdorp. "Op het eigen sportpark met de mensen dichtbij het veld. Dat is toch anders dan op een neutraal terrein. Misschien dat er op neutraal terrein meer mensen aanwezig hadden kunnen zijn, maar de sfeer bij ons thuis zal ongeëvenaard zijn." Bovendien wordt het als een voordeel gezien dat Spakenburg op kunstgras speelt. "Het is een heel lekker kunstgrasveld. Wij zijn er in ieder geval aan gewend. Ik kan me voorstellen dat een club die elke wedstrijd op natuurgras speelt daar tegenop kijkt. Dat zou in ons voordeel kunnen zijn."

VVSB is de laatste amateurploeg die tot de halve finale van de KNVB Beker reikte. Destijds werd er een trainingskamp ingelast, maar daar is bij Spakenburg geen sprake van. "Nee, dat hebben we hiervoor ook niet gedaan. Ik denk dat we iets te normaal zijn om nu ineens andere dingen te gaan doen. We gaan ons gewoon voorbereiden. Dat is door middel van analyseren en trainen op tactieken. Dichter tegen de wedstrijd aan zullen we op bepaalde patronen gaan trainen, omdat we dan geanalyseerd hebben hoe PSV speelt. De trainer zal een aantal wedstrijden van PSV gaan bekijken en dan komt er altijd een mooie bespreking uit. We zullen vanuit onze eigen kracht gaan spelen. Dat is hoog drukken en durven op te bouwen. Dat zijn de twee pijlers in onze tactiek."

Enorme inkomsten

Spakenburg haalde met het bekersucces al ongeveer 358.500 euro op. De spelers krijgen in principe een vaste bonus bij het bereiken van de volgende ronde. "Die is in de eerste ronde hetzelfde als dat je naar de finale gaat", aldus Wesdorp.  Toch ligt er mogelijk wat moois in het verschiet. "We hadden te horen gekregen dat we naar Ibiza zouden gaan als we zouden winnen van FC Utrecht. Ik denk dat het wel snel gezegd is. Het is vrij lastig om zoiets te plannen. We zijn nog in onderhandeling wat de bonus van die wedstrijd zal worden, of van het uiteindelijke avontuur. Daar zijn nog geen uitspraken over gedaan."

De halve finales van de KNVB Beker worden tussen 4 en 6 april afgewerkt. De andere halve finale zal gaan tussen Feyenoord en Ajax. De exacte speeldata is nog onbekend.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!