Wedstrijdverslag

Barcelona boekt zwaarbevochten overwinning en zet Real op tien punten achterstand

Barcelona boekt zwaarbevochten overwinning en zet Real op tien punten achterstand

05-03-2023 18:05 Laatste update: 18:13

FC Barcelona heeft in eigen huis een moeizaame overwinning uit het vuur gesleept. Door een doelpunt van Raphinha werd er met 1-0 gewonnen van Valencia.

Barça kwam na een kwartier spelen al op voorsprong tegen Valencia, waar Justin Kluivert op de bank begon. Raphinha tikte de bal binnen na goed voorbereiden werk van Sergio Busquets. De thuisploeg was heer en meester in Camp Nou en kwam totaal niet in de problemen. De ploeg van Xavi Hernandez veruimde echter de voorsprong uit te breiden en dus werden de bezoekers in de wedstrijd gehouden.

Na rust was het zelfde spelbeeld zichtbaar. Al snel kreeg Barça de uitgelezen kans om de score te verdubbelen. De Catalanen kregen vanwege hands een strafschop toegewezen, maar er werd niet geprofiteerd. Ansu Fati en Ferran Torres streden om de bal, laatstgenoemde mocht uiteindelijk aanleggen vanaf elf meter, maar schoot de penalty naast.

In de slotfase werd het nog even spannend nadat Ronald Araújo met rood het veld moest verlaten. Gescoord werd er echter niet meer en dus vergroot Barça het gat met achtervolger Real Madrid tot tien punten. De Koninklijke heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.