Nieuws

Slot begrijpt woede van Groningen na rode kaart: 'Ik zou ook niet vrolijk zijn'

Slot begrijpt woede van Groningen na rode kaart: 'Ik zou ook niet vrolijk zijn'

05-03-2023 08:15

Arne Slot begrijpt dat FC Groningen zich ernstig benadeeld voelt na de rode kaart van Isak Määttä. De verdediger moest met rood naar de kant nadat hij de bal tegen Alireza Jahanbakhsh schoot in het duel met Feyenoord.

Groningen moest het 40 minuten met tien man doen tegen Feyenoord en kreeg uiteindelijk in de slotfase de enige treffer van de wedstrijd tegen. Slot begrijpt na afloop dat de ploeg zich bestolen voelt. "Dat snap ik heel goed, dat je als Groningen-speler of trainer vindt dat het sterk in je nadeel is. Hoe het regeltechnisch zit weet ik niet, maar andersom zou ik er ook niet vrolijk over zijn."

Slot denkt echter wel dat Feyenoord terecht de wedstrijd heeft gewonnen. "Het is niet zo dat het spelbeeld met de rode kaart veranderde. Daarvoor hadden we de bal en hebben we niks weggegeven, daarna ook. Het scheelt wel of er elf man in de zestien staan of dat er tien man in de zestien staan", besluit Slot. Feyenoord had het zwaar met Groningen, maar mocht weer drie punten bijschrijven en staat wederom vijf punten voor op de concurrentie.