Nieuws

Van Hanegem over 'terecht verkozen' Oranje-spelers: 'Kon je altijd al zien'

Van Hanegem over 'terecht verkozen' Oranje-spelers: 'Kon je altijd al zien'

03-03-2023 17:11
2

Willem van Hanegem heeft zijn licht laten schijnen over de voorselectie van het Nederlands elftal. Het voetbalicoon is vooral positief gestemd over de keuze die Ronald Koeman maakt voor Feyenoord-revelatie Mats Wieffer, maar heeft ook grote complimenten voor Wout Weghorst.

"Het is toch wel abnormaal wat er nu met hem allemaal gebeurt", aldus Van Hanegem over Weghorst in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. Ten Hag lijkt de Nederlandse spits opnieuw te hebben uitgevonden bij Manchester United. Hij speelt vrijwel iedere wedstrijd en won vorige week de League Cup met The Red Devils. Hij vergelijkt hem met Dirk Kuyt, die ook stapje voor stapje de absolute wereldtop bereikte. "Op dit moment is het een hele goede speler voor United, dat hele vrolijke en gek doen vinden die mensen op dit moment geweldig. Hierna gaan ze wel weer nieuwe spelers kopen, denk ik."

Ook Mats Wieffer, de rijzende ster van Feyenoord, behoort tot de voorselectie. Tot grote tevredenheid van De Kromme, die Wieffer bij Excelsior al vond excelleren en hem na zijn uitstekende prestaties voor de Rotterdammers aandroeg. "Je kon het altijd al zien, dat dit gewoon een geweldige speler ging worden." Volgens Van Hanegem lopen er meer goede spelers rond in de Keuken Kampioen Divisie en lager dan dat, maar krijgen die lang niet altijd de erkenning of aandacht. "Die krijgen soms ook meer betaald dan de onderkant van de KKD, maar vinden het lekkerder om in de amateurwereld te blijven."

Voor Wieffer geldt dat dus zeker niet. Hij maakt kans op een plek in de definitieve Oranje-selectie. Op 24 maart staat de uitwedstrijd tegen Frankrijk op het programma. Drie dagen later komt Gibraltar op bezoek in De Kuip. Beide wedstrijden worden gespeeld in het kader van de EK-kwalificatie.