Wedstrijdverslag

PSV boekt eenvoudige zege op ADO Den Haag en plaatst zich voor de halve finales

PSV boekt eenvoudige zege op ADO Den Haag en plaatst zich voor de halve finales

02-03-2023 20:36 Laatste update: 20:39

PSV heeft zich moeiteloos geplaatst voor de halve finales van de KNVB Beker. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis met 3-1 van ADO Den Haag en voegen zich bij Spakenburg en Feyenoord.

Het ADO van trainer Dick Advocaat kwam geen moment in de wedstrijd en keek al na twaalf minuten spelen tegen een achterstand aan. Johan Bakayoko schoot van de rand van het zestienmetergebied op doel en zag zijn inzet via een ADO-speler binnenvallen: 1-0. Tien minuten na de openingstreffer leek de wedstrijd al zo goed als beslist. Guus Til schoot op aangeven van Jarrad Branthwaite de 2-0 tegen de touwen en zorgde zo voor een comfortabele ruststand.

In het tweede bedrijf duurde het niet lang voordat Ibrahim Sangaré de wedstrijd definitief in het slot gooide. De Ivoriaanse middenvelder schoot snoeihard de 3-0 binnen. Enkele minuten later schoot Malik Sellouki namens ADO ook een bal heerlijk in de kruising, maar verder dan 3-1 kwam de ploeg van Advocaat niet meer en dus bereikt PSV de halve finales van het bekertoernooi.