Nieuws

Drommel oogst vertrouwen bij ontbreken Benítez: 'Hij weet dat hij de kans krijgt'

Drommel oogst vertrouwen bij ontbreken Benítez: 'Hij weet dat hij de kans krijgt'

02-03-2023 08:34

Door de ogenschijnlijk langdurige blessure van Walter Benítez is bij PSV de hoop onder de lat voorlopig gevestigd op Joël Drommel. De 26-jarige doelman moest gedurende zijn periode bij de Eindhovenaren dealen met verschillende ups en downs, maar krijgt nu weer het vertrouwen. Raimond van der Gouw denkt in ieder geval dat Drommel genoeg kwaliteiten in huis heeft om dat gat waardig op te vullen.

"Hartstikke rot voor Walter, maar geweldig voor Joël", aldus Van der Gouw tegenover het Eindhovens Dagblad. De oud-doelman van onder meer Manchester United en Vitesse was jarenlang keeperstrainer bij PSV en werkte samen met Drommel. "Dit is voor hem dé kans om zich weer in de kijker te spelen en te laten zien wat hij in huis heeft."

Vorig seizoen begon hij als basisklant, maar later koos toenmalig trainer Roger Schmidt ervoor om Yvon Mvogo onder de lat te positioneren. "Als een goalie een paar keer op rij een fout maakt, is de wereld hard. Dat hoort bij je vak. Als je als speler vanuit de subtop naar een topclub komt, moet je een ontwikkeling doormaken." Van der Gouw stelt dat Drommel die tijd wellicht net te weinig heeft gehad. "Hij deed het aanvankelijk goed, maakte geen fouten en bleef staan."

Daarna stagneerde zijn ontwikkeling wat, maar volgens zijn voormalig trainer heeft Drommel vaak genoeg zijn kwaliteiten laten zien. "Elke keeper laat weleens een steekje vallen, zelfs op het hoogste niveau. Joël weet nu dat hij een aantal weken op rij de kans krijgt om er te staan. Dat moet hem zekerheid geven."

PSV staat donderdagavond in de kwartfinales van de KNVB beker tegenover ADO Den Haag. Die wedstrijd begint om 18.45 uur in het Philips Stadion. Komende zondag gaat de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij in de competitie op bezoek bij RKC Waalwijk.