Wedstrijdverslag

WK-ganger schiet Ajax-talenten hoogstpersoonlijk uit Youth League namens Sporting

WK-ganger schiet Ajax-talenten hoogstpersoonlijk uit Youth League namens Sporting

01-03-2023 15:20

Ajax O18 heeft woensdagmiddag een flinke flater geslagen in de Youth League. De Amsterdamse talenten gingen met liefst 5-1 onderuit tegen Sporting Portugal, waar toptalent Fatawu Issahaku de show stal met een hattrick.

Begin februari wist Ajax zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Youth League. De Amsterdammers wonnen van de leeftijdsgenoten van MTK Boedapest, maar woensdagmiddag tegen Sporting was het andere koek. Met name Issahaku – het Ghanese toptalent dat afgelopen winter ook nog actief was op het WK – speelde Ajax zoek en zorgde op wonderschone wijze voor de openingstreffer.

Na rust wist Ajax het niet meer recht te breien tegen Sporting. Ondanks dat grote talenten als Olivier Aertssen en Silvano Vos in de basis stonden, wist de club uit de hoofdstad nauwelijks kansen te creëren. Na 73 minuten spelen werd het zelfs 2-0 door Jovane Cabral.

Na het tweede doelpunt was het Amsterdamse verzet volledig gebroken. Issahaku voltooide binnen mum van tijd zijn hattrick, waarna Mateus Fernades ook nog de vijfde op het scorebord zette. Tristan de Gooijer zorgde met de 5-1 nog voor de Amsterdamse eer.

Door de verliespartij op Portugese bodem is Ajax uitgeschakeld in de Youth League. Alleen AZ maakt nog kans om ver te geraken in de jeugdige competitie. Woensdag spelen de Alkmaarders in de achtste finales tegen FC Barcelona.