Nieuws

Toornstra baalt flink na blamage: 'We hebben verdiend verloren, dit kan echt niet'

Toornstra baalt flink na blamage: 'We hebben verdiend verloren, dit kan echt niet'

28-02-2023 23:51

Jens Toornstra baalt verschrikkelijk van de zeperd tegen Spakenburg. De routinier van FC Utrecht vindt de 1-4 nederlaag in het bekertoernooi totaal onacceptabel.

Utrecht werd in de kwartfinale uitgeschakeld door de amateurs van Spakenburg, die eerder ook al FC Groningen wisten te verslaan. "Je kunt altijd wel heel hard zeggen dat je ze niet hebt onderschat, maar zij speelden op 110 procent en wij op 80. Dat doe je niet expres. Ik kan alle details er wel bij pakken, maar het klopte gewoon niet", reageert Toornstra na afloop bij Voetbal International.

"We hebben verdiend verloren. Het is bizar, echt bizar", vervolgt de middenvelder. "Ik heb er geen woorden voor hoe dit is gelopen. Dit hebben we aan onszelf te wijten. We hebben niet als team gespeeld. In de eerste tien minuten werden we gewoon weggespeeld. Daarna pakten we het overwicht en kregen we wel wat kansen, maar we speelden gewoon niet goed genoeg."

De blamage zal nog wel even voelbaar zijn in de Domstad. "In de kwartfinale van het bekertoernooi tegen een amateurploeg met 4-1 verliezen in eigen huis, dat kan echt niet. Met alle respect, want ze hebben het hartstikke goed gedaan. Chapeau voor Spakenburg, maar dit komt wel hard aan bij ons. Je was op voorhand in een uitgelezen positie om de halve finale te halen. Ik denk dat als we vanavond in bed liggen, dat we gaan malen', besluit Toornstra.